Gå til innholdet

Harestua håndball-jenter øver prikkskyting

PVC Products har laget en installasjon som er ment å øke treffsikkerheten og entusiasmen for å øve. Dette fikk jentene på Harestua j15 prøve seg på. Foto: Ken Jults Strøm

Ideen til å lage skuddblink for fotballmål fikk vi etter at vi fikk høre at Harestua IL´s fotballjenter J15 akkurat klarte å vinne adidas cupen i sin klasse. Det de manglet av ferdigheter var treffsikkerhet. I vårt sortiment har vi skuddblink for håndball mål som er laget for prikkskyting og trening av treffsikkerhet på håndballbanen. Denne ideen videreførte vi til fotballbanen og laget et seil som kan festes i et fotballmål. Lokalavisen "Ditt Hadeland" laget en artikkel om Harestua IL J15 og vår skuddblink. Artikkelen kan leses i sin helthet her og via linken "Harestua-jenter øver prikkskyting"

Harestua-jenter øver prikkskyting 

Av: Ken Jults Strøm 06.05.2024

Da Harestua sine velspillende jenter, j15 gikk til topps i Adidas sin fotballcup i fjor høst var det med nød og neppe. Nå er forberedelsene i gang for en ny og spennende sesong.

DITT HADELAND Den tradisjonelle Adidas cupen som avsluttes med et sluttspill i Vindhallen på Gjøvik er et flott årlig arrangement, og jentene fra Harestua gikk helt til topps i sin klasse etter en nervepirrende og hardtspillende kamp mot rivalene fra Kjelsås.

Da den lokale bedriften PVC Products på Brandbu fikk høre om at hele finalen sto og vippet på grunn av skudd og treffsikkerhet, fikk de lyst til å hjelpe og kom opp med en kjempe idé. Da fikk jentelaget en tilleggspremie. Bedriften har laget en installasjon, som er ment å øke treffsikkerheten og entusiasmen for å øve. Den solide duken spennes opp i målet, og resten er øving; inviterende åpninger som er vanskelige å treffe skal sikre presise og stabile skudd under årets sesong.

– Det er ingen tvil om at mange repetisjoner er det som skal til for å utvikle stabile, trygge ferdigheter, uansett idrett, situasjon eller bransje, uttaler Steinar Langedahl, med lang fartstid både fra idretten og PVC-bransjen. -Duken er konstruert slik at det skal være litt vanskelig å treffe hullene, akkurat som det vil være i kampsituasjon. Samtidig er den enkel å montere opp, og solid nok til at den skal tåle mange tusen skudd, fortsetter Langedahl.

Under overrekkelsen av duken fikk noen av jentene prøve seg, og alle er enige om at dette ikke var lett, men overkommelig. En av lagets bakmenn, pappa Mats Remi Johnsrud, var selv ivrig på å treffe, og uttaler at denne type trening er såpass viktig at de kommer til å lage egne konkurranser på treningene for å utvikle ferdighetene til jentene. Johnsrud mener videre, at skal man lykkes best mulig som spiller, er man nødt til å legge inn litt egentrening. Han håper derfor at denne metoden vil motivere jentene og andre til å ta en liten økt med skuddtrening, gjerne på bekostning av mer passive fritidssysler. Johnsrud lanserer sågar teorien om at skrytevideoer av at man treffer vil deles på internett, og at det vil være topp underholdning, altså å se på ambisiøse ungdommer øve.

Jentene selv er topp motiverte for en ny sesong lover trenerne Kenneth Skaarud, Amund Bergsli og Mats Remi Johnsrud. De er allerede godt i gang med gode resultater mot sterke motstandere i årets regionalserie J15. Serien består av de beste lagene i dette årskullet fra Østlandet. Laget skal også delta på Norway Cup og Jente talentcup hvor målet er klatre så høyt som mulig slik at en ny bragd kan gjennomføres for disse aktive jentene.

Nå er altså utfordringen overlevert, og Langedahl håper den vil bli flittig brukt, av alle som vil bli best mulig, og tilbyr seg å reparere duken dersom den skulle bli utslitt.

Play ball!

Adresse
Rosendalsvegen 1 - , 2760 Brandbu -
Telefon
+4740016500
E-postadresse
post@pvcproducts.no
Foretaksregisteret
921509006
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business